More greens

IMG_0747_2

IMG_0758_1

De små tablettene er Chlorella, mens de store kapslene er Spirulina.

English: The small tablets are Chlorophyll, while the large capsules are Spirulina.

Luisa spurte om jeg kunne skrive litt om Spirulina og Chlorella så her kommer litt informasjon om begge.

Hva er Chlorella?

Chlorella er en grønn, encellet ferskvannsalge. Hver Chlorella-celle er en selvforsynt, hel organisme, med cellekjerne og en mangfoldighet av næringsrike og helsefremmende stoffer. Hele fotosyntesen foregår i hver eneste lille celle. Dette resulterer blant annet i en usedvanlig høy konsentrasjon av næringsstoffer i Chlorella-algen.

Hva er Spirulina?

Spirulina er en blågrønn mikroalge, med en unik næringsverdi. Den består av hele 60 prosent vegetabilsk protein, inkludert alle de essensielle aminosyrene. Spirulinainneholder også en lang rekke vitaminer, mineraler, antioksidanter, enzymer, verdifulle fettsyrer som GLA og dessuten fem ganger mer klorofyll enn grønne blader.

Hva er forskjellen på Chlorella og Spirulina?

Begge inneholder store mengder proteiner og vitaminer, men Chlorella inneholder opptil 7 ganger mer klorofyll enn spirulina. Forskning av ledende mikrobiologer viser at spirulina er en mer primitiv organisme enn Chlorella. Den er flercellet, og den mangler en fast cellekjerne. Det vil si at DNA og RNA-stoffene i Chlorella er av bedre kvalitet enn i spirulina. I tillegg inneholder Chlorella mer naturlig jern enn spirulina. Selv om dette er i små doser, er jern viktige for dannelsen av røde blodlegemer for opptak av oksygen til alle kroppens områder.

English: Luisa asked me to write a post about the supplements I´m taking so here it goes.

What is Chlorella?

Chlorophyll is the phytochemical that gives plants their green color and helps them convert sunlight to energy. Chlorophyll is considered a healthy dietary addition for some people, due to its high magnesium, calcium and vitamin D content.

What is Spirulina?

Spirulina is one type of blue-green alg’. It is very high in protein and is also a rich source of essential fatty acids, vitamins and minerals. Based on multiple studies, spirulina has important antioxidant and antiviral effects.

What is the difference between Chlorella and Spirulina?

Chlorella and Spirulina both come from an algae known as cyanobacteria. They both have high levels of minerals, proteins, and vitamins but differ in several key ways, most notably how they work in the body and their structure. Chlorella is a green algae and has about ten times more chlorophyll than spirulina, making it an efficient detoxifier. It also has more antioxidants than spirulina. Spirulina is a blue-green algae, and is not as old a species as Chlorella.

Posted by

Marita-Lynn McNeil (27)

4 thoughts on “More greens

  1. Vi brukte å være rimelig flinke på å “spise grønt”, men så måtte vi pakke ned alle greiene våre pga flytting. Siden jeg er gravid har legen min anbefalt meg å holde meg unna kosttilskudd ettersom det er for lite forskning på hvordan det påvirker fosteret. Men jeg pleier å snike ut juiceren vår mellom visninger og sånn og juice masse grønnsaker. Nam! :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s