Girly Weekend

I helgen som var hadde jeg jentekveld sammen med mine nærmeste venninner mens samboeren besøkte foreldrene sine i Risør. Jeg bakte glutenfrie muffins med hjemmelaget smørkrem som smakte helt fantastisk, kjøpte inn litt snacks og en flaske prosecco. Det var ikke en stor fest eller noe sånt, men en veldig hyggelig og sosial aften med godt selskap.

Smykket på bilde over er noe jeg har ønsket meg siden jeg traff venninnen min Sara da jeg studerte i England. Hun fortalte meg historien bak hamsa hånden og siden jeg kan være ganske spirituell til tider synes jeg det var veldig interessant.

Da jeg googlet hamsa hånden fikk jeg opp følgende beskrivelse: “The Hamsa Hand is an ancient Middle Eastern amulet symbolizing the Hand of God. In all faiths it is a protective sign. It brings it’s owner happiness, luck, health, and good fortune.”

I følge Sara skal hamsa hånden i prinsippet bli gitt til deg i gave og da vil den bringe lykke og beskytte deg mot ondskap. Snille Monika hadde fått med seg dette og gav meg smykket som en forsinket bursdagsgave. Jeg ble så rørt!

English // This weekend I had my closes friends over for a girls night. I baked gluten free cupcakes, bought some snacks and a bottle of prosecco. It wasn’t a big party or anything, but a really nice evening with good company. I have wanted a hamsa hand necklace since I met my friend Sara when studying in England. She told me the story behind the hamsa hand and since I can be quite spiritual, I found it very interesting. When I googlet hamsa hand the following meaning popped up: “The Hamsa Hand is an ancient Middle Eastern amulet symbolizing the Hand of God. In all faiths it is a protective sign. It brings it’s owner happiness, luck, health, and good fortune.” According to Sara the hamsa hand must be presented to you as a gift to bring happiness and protection against evil. My friend Monika remembered me telling her about it and gave it to me as a delayed birthday present. I was so touched!

Posted by

Marita-Lynn McNeil (27)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s